Pure Energie ING La League

Eredivisie Cup

De acht clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen spelen in het seizoen 2020/’21 om de tweede editie van de Eredivisie Cup. In deze laddercompetitie kunnen de Pure Energie Eredivisie Vrouwen-clubs elkaar vanuit verschillende lagen uitdagen om mogelijk van positie op de ladder te wisselen. De winnaar van de competitie krijgt een bijbehorende beker.

De Eredivisie Cup wordt in het seizoen 2020/’21 gespeeld over vijf speelrondes: in september, oktober, december, februari en april. Daarbij spelen de teams per speelronde één wedstrijd tegen elkaar.

Thuisrecht

In de eerste ronde ging het thuisrecht naar het team dat op de ranglijst van het seizoen 2019/’20 de laagste positie had. Vanaf de tweede ronde en verder geldt dat als slechts één team in de voorgaande ronde een thuiswedstrijd had, het thuisrecht uitgaat naar het andere team. Wanneer beide teams een thuis- of een uitwedstrijd hadden in de voorgaande ronde, krijgt het eerstgenoemde team in de koppeling het thuisrecht toegewezen. Hiervan kan bij uitzondering en enkel om planning technische redenen worden afgeweken.

Strafschoppen

Wanneer een wedstrijd na reguliere speeltijd eindigt in een gelijkspel valt, met uitzondering van de vijfde ronde, de beslissing door het nemen van strafschoppen.

Voor de vijfde, beslissende, ronde geldt, dat wedstrijd A5 bij een gelijkspel na reguliere speeltijd, wordt verlengd met twee keer vijftien minuten. Als dan nog geen beslissing is gevallen, valt de beslissing door het nemen van strafschoppen. Voor de wedstrijden B5 t/m D5 geldt dat bij een gelijkspel, de beslissing valt door het direct nemen van strafschoppen.

Wisselen

Net zoals in de wedstrijden om de TOTO KNVB Beker vrouwen, mogen teams vijf keer wisselen gedurende een wedstrijd. Voor wedstrijd A5 geldt, dat beide teams in de verlenging nog één extra wissel mogen toepassen.

Winnaar

Het team dat in april na afloop van het spelen van de vijfde ronde van de Eredivisie Cup in de ladder op het eerste (hoogste) niveau eindigt (en dus wedstrijd 5A heeft gewonnen), wordt als winnaar van de Eredivisie Cup seizoen 2020/’21 aangemerkt en ontvangt de bijbehorende beker en medailles.

Het programma van de Eredivisie Cup.

Uitslagen laatste ronde Eredivisie Cup 2020/’21

D5: Vrijdag 2 april 19:30 – ADO Den Haag – Excelsior: 4-1
C5: Vrijdag 2 april 19:30 – sc Heerenveen – vv Alkmaar: 3-4
B5: Vrijdag 2 april 19:30 – PSV – PEC Zwolle: 5-1
A5: Zondag 4 april 12:15 – Ajax* – FC Twente: 3-2

* Ajax winnaar Eredivisie Cup 2020/’21